Det er muligt at importere kontoudtog fra banken ind i bogføringskladden og den vej sikre at banken altid stemmer.

Filen skal hentes fra bankens hjemmeside og gemmes i en mappe på pc´en.

I kladden vælges 'Funktioner' og 'Importer kontoudtog fra bank'.

1. Det er vigtigt at vælge den bankkonto i regnskabet som svarer til bankfilen samt sætte flueben i Anvend som modkonto.

2. Skriv næste ledige bilagsnummer

3. Klik på klik knappen og vælg filen

4. Filformat vælg det filformat der passer til filen fra banken (hvis I er i tvivl så prøv jer frem) eller se længere nede.

5. Udfyldes med datoer, hvis man ikke ønsker hele bankfilen indlæst.

6. Der er forskel på hvilken sortering bankfilen har (er nyeste dato først eller sidst i filen).

Det er muligt i csv filen inden indlæsning at erstatte eks DBT. med blank

Formater:

BEC-formatet: (CSV fil)

Andelskassen Fælleskassen

Arbejdernes Landsbank

Danske Andelskassers Bank

Den Jyske Sparekasse

Faster Andelskasse

Fynske Bank

Frørup Andelskasse

Frøslev-Mollerup Sparekasse

GrønlandsBANKEN

Handelsbanken

Hvidbjerg Bank

Københavns Andelskasse

Lollands Bank

Lægernes Bank

Merkur Andelskasse

Møns Bank

Nykredit Bank

PenSam Bank

Salling Bank

Spar Nord

Totalbanken

vestjyskBANK

Ved brug af BEC format er det vigtigt at Rentedato ikke skjules på oversigten, dette tjekkes via indstillinger jf. nedenstående skærmbillede.

Danske Bank (CSV fil)

Danske Bank formatet ser således ud, når vi skal indlæse filen uden problemer.

Vi oplever imidlertid forskellige online-løsninger, der ikke umiddelbart kan/vil levere dette format.
Et eksempel er nedenstående, hvor vi kan indlæse det, hvis kolonnerne Rentedato og Antal fjernes via Excel inden indlæsning.

Jyske Bank (CSV fil)

Dette format kan også indlæses via Bankdata formatet.

Vær opmærksom på, at der i Excel skal være en blank kolonne mellem kolonnen Tekst og Beløb.

Man skal via kontobevægelser og "Udlæs til fil".

Anvendes "Indlæs og udlæs filer" bliver formatet ikke korrekt til Brandsoft.

Nordea (CSV fil)

Nordea (NY, CSV UTF-8)

Fil fra Nordea hentes som UTF-8, og indlæses uden at gemme den som CSV fil.

Bankdata-format : (CSV fil)

Alm. Brand Bank

Djurslands Bank

Jyske Bank

Kreditbanken

Nordfyns Bank

Nordjyske Bank

Ringkjøbing Landbobank

Skjern Bank

Sparekassen Sjælland-Fyn

Sydbank

Østjydsk Bank

Man skal via kontobevægelser og "Udlæs til fil" i banksystemet.
Anvendes "Indlæs og udlæs filer" bliver formatet ikke korrekt til Systemet

Et tip til kunder, der anvender Sydbank:
Kontoudtoget indeholder en summeringslinje for betalinger pr. dag. Denne skal slettes.
Desuden skal beløbene fjernes fra kolonne D og sættes ind i kolonne E (Kolonne D må ikke slettes) Se nedenstående eksempel.

SDC Kasel-formatet : (DAT fil)

Andelskassen Oikos

BankNordik

Basisbank A/S

Borbjerg Sparekasse

Broager Sparekasse

Dragsholm Sparekasse

Dronninglund Sparekasse

Fanø Sparekasse

Folkesparekassen

Forbrugsforeningen

Frøs Herreds Sparekasse

Ikano Bank

J.A.K Andelskasse Østervrå

Jutlander Bank

Klim Sparekasse

Langå Sparekasse

Lån & Spar Bank

Middelfart Sparekasse

Rise Flemløse Sparekasse

Rønde Sparekasse

Saxo Privatbank

Sparekassen Balling

Sparekassen Bredebro

Sparekassen Den lille Bikube

Sparekassen Djursland

Sparekassen for Nr. Nebel og Omegn

Sparekassen Kronjylland

Sparekassen Thy

Sparekassen Vendsyssel

Stadil Sparekasse

Sønderhå-Hørsted Sparekasse

Sparekassen Danmark/Kronjylland:

Sparekassen Danmark ( fusion af Sparekassen Vendsyssel og Jutlander bank)
Sparekassen Kronjylland
Sparekassen Thy