Masseudsendelse af breve til e-Boks ved hjælp af skabelon

For at udskrive breve til flere gravsteder på en gang, skal der bruges en brevskabelon, som kan laves enten på gravstedet eller under udskrifter. Se vejledninger andet sted i disse vejledninger.
Man kan dog også skrive brevet i forbindelse med udsendelse af brevet, som beskrevet i denne vejledning.

Åbn Kirkegård->Udskrifter->Brev

Man kan vælge at udfylde et eller flere kriterier, som beskrevet nedenfor:

1. Kirkegård. Dette skal altid udfyldes.
  2. Alle afdelinger. Hakkes dette felt af, vil alle afdelinger blive valgt.
  3. Ønskes det ikke, at sende til alle afdelinger, kan en eller flere afdelinger vælges.
  4. Er det kun visse rækker i en afdelinger, der skal skrives til, kan række fra og til vælges.
  5. Ligesom med rækker, kan gravstedsnummer fra og til vælges.
  6. Det er muligt at vælge at skrive til kunder med varer på en specifik arbejdsliste. Eksempelvis kan man som i eksemplet nedenfor vælge at skrive til alle, der skal have sommerblomster med udførelsesdato i indeværende år. Arbejdsliste kan kombineres med afdelinger, rækker og gravstedsnummer.

Efter man har valgt hvilke gravsteder trykkes på knappen Udskriv.

Der kan fremkomme en meddelelse om et eller flere gravsteder er spærret (se nedenfor). Der trykkes Ok til denne meddelelse.

Nu vises en liste over de brevmodtagere systemet kunne finde ud fra valgte kriterier. I eksemplet vist nedenfor står en af gravstedsejerne med rød skrift. Den eller de debitorer, der er sat til spærret (forekommer oftest i forbindelse med at man har CPR modul) vil blive vist som ovenfor og også sat med rød i listen nedenfor.

1. Modtager er sat som spærret og vises med rød skrift, ligesom hakket i listen er fjernet.
  2. Man kan selv manuelt fjerne hakkerne i listen. Det kunne eksempelvis være hvis man allerede har talt med modtageren eller hvis gravstedet af en eller anden grund ikke skal være en del af udsendelsen.

Tryk på knappen Udskriv valgte. Nedenstående skærmbillede vil blive vist:

1. skabelonen udfyldes med en overskrift til brevet, som vil skrives med fed i toppen af brevet.
  2. Ønskes gravstednummer medtaget i brevet, sættes hak i feltet.
  3. Ønskes navnet på sidst begravet i brevet, sættes hak i feltet
  4. Her angives brødtekst i brevet. Har man i forvejen et brev i eksempelvis i Word, kan denne tekst kopieres ind.
  5. Efter at have udfyldt punkterne 1-4 eller have hentet en skabelon (punkt 7). kan brevet sendes i e-Boks.
  6. Her vælges printer. Denne indstilling bør altid stå til e-Boks-Fjernprint.
  7. Vis skabeloner. Se beskrivelse nedenfor.
  8. Gem Skabelon. Oprettede brev gemmes som skabelon, der kan bruges igen og igen.

Beskrivelse af Punkt 7 Vis skabeloner

Efter tryk på vis skabeloner vises nedenstående skærmbillede, hvor en tidligere fremstillet skabelon kan vælges og udsendes til de gravstedsejere, der er udvalgt tidligere i processen.