Udlign gamle åbne poster

Hvis man ikke har fået udlignet alle åbne poster på debitorer eller kreditorer, således at det er forkerte forfaldsdatoer, der f.eks. fremkommer på saldolisten, kan man bruge funktionen "Udlign gamle åbne poster" til at foretage automatisk udligning til og med en bestemt dato.

Udligning af åbne poster kan foretages enkeltvis på debitorerne/kreditorerne en ad gangen eller for et større  interval.

Udligningen sker ved at programmet udregner samtlige kreditposter på den enkelte debitor på datoen tastet i Udlign poster til og med d. Derefter udligner programmet så mange debetposter som muligt, indtil kreditsaltoen er opbrugt. (På kreditorer opsamles først debetposterne.)
Hvis ikke systemet derved kan udligne det fulde debetbeløb på den sidst opnåede postering, fremkommer en rest. Ved kreditorer er det kreditbeløb.

Det er derfor en meget god ide at foretage en automatisk udligning på en dato, hvor man er sikker på, at alle de valgte debitorer/kreditorer netop har 0 i saldo. Altså at der er bogført op til dato.

Åbn Debitor->Diverse->Udlign gamle åbne poster

Indtaster den ønskede skæredato for udligningen i feltet Udlign poster til og med d.

Derefter Indtastes intervaller af Deb/kred. nr. fra og Til. (Systemet kan foretage automatisk udligning af poster på både debitorer og kreditorer på samme tid. Men det anbefales at udligne debitorer og kreditorer i hver sin kørsel). Skrives der ikke noget i disse fleter, vil systemet medtage alle Debitorer/kreditorer.

Derefter vælges, om man vil udligne debitorer ved markering i Udligningen gælder for debitorer eller kreditorer ved markering i Udligningen gælder for kreditorer.

Afslut med at klikke på knappen Udfør udligning. hvorefter vinduet Udligning af gamle åbne poster lukker ned.

Efter udligningen er gennemført opretter programmet en bogføringskladde 'Autoudligning d. DD.MM.ÅÅÅ', som skal bogføres, før udligningen er gennemført.