For at komme i gang med kortet er der nogle indledende ting, som skal gøres.

1. Gravstederne skal markeres. Dette hedder punkttilknytning.
  2. Opsætning af hvad du vil se af lag i kortet.

Når dette er lavet kan du bruge kortet med markeringer og opmåling osv.

Har du lyst til at tegne nogle elementer i dit kort f.eks. et tekniklag med vand skal der benyttes et selvstændigt program til dette. Programmet hedder Qgis og skal installeres på din PC.

Når programmet er installeret skal den tidligere fremsendte projektfil benyttes. Gem filen på dit skrivebord og lav meget gerne en sikkerhedskopi. Brugernavn og adgangskode findes nederst i mailen.

I Qgis ligger der nogle allerede tegnede lag. Disse kan laves om, flyttes men ikke slettes ligesom at nye lag ikke vil kunne tilføjes og komme til at blive vist i kirkegårdsadministrationsprogrammet.

Vejledninger til brug af Qgis følger hurtigst muligt ligesom vi vil sætte kurser op i hvorledes redigering af kortet fungere.