Lav kontoudtog / rykkerskrivelse med girokort
Vi starter med at tjekke, at alle debitorerne er sat op til at modtage kontoudtog / rykker. Dette trin skal kun gøres én gang.


Gå ind i debitorkartoteket, tryk på knappen Funktioner og sæt flueben i Ret debitorer. Tryk ok.Gå over på side 2 og angiv debitor intervallet til: 1 til 999999999
Vælg Ret alle og sæt flueben udfor i kolonnen Erstattes med
Dette gøres for:

Skal modtage rykker(1)
Skal modt. Kontoudtog (2)
Åben post udlign. Metode(3).Tryk OK


Udskriv kontoudtog med Giro/FIK- kort
Gå ind under debitor / Udskrifter – vælg rapporten Eksternt kontoudtog og udfyld som vist nedenfor


Alle debitorer med en åbne poster kommer nu frem. (Også dem der har en åben saldo, men som endnu ikke er til forfald. Hvis du kun ønsker de debitorer som er til forfald, vælg da en dato 30 dage før dags dato)


Tryk på knappen Avanceret
Udfyld den lille boks, som vist ovenfor. Hvis du ikke har FI-kort med +71, så skal prikken sættes i Med Giro-kort.Under avanceret knappen i foregående billede, er knappen Tekster, som giver mulighed for at tilrette tekster til rykkeren.

Nu skal du beslutte, om der skal stå ”RYKKER 1” på kontoudtoget – eller ”Kontoudtog”

Tryk på knappen Tekster (i den lille boks)
Udfyld som vist:
RYKKER 1 eller KONTOUDTOG


Valgfri
Det er valgfrit om man ønsker at skrive noget i denne boks. Man kan f.eks. skrive bankens reg. og konto nr. – eller ”Venligst indbetal det forfaldne beløb inden 10 dage. Ved næste rykkerskrivelse vil der blive pålagt 100 kr i rykkergebyr”

Tryk Luk. Tryk Udskriv

Alle debitorer med en åbne post kommer nu frem med Giro/FIK-kort i bundenTryk Udskriv. HUSK! Det er vigtigt at tjekke op med regnskabsføreren, om hun har bogført banken op til dato – eller risikerer man at sende rykkerskrivelser til folk der har betalt.